Bespilotna letjelica (dron-octakopter) za precizno geodetsko snimanje iz zraka:

 

KOPTERWORKS Hammer Geo RTF

Hammer Geo RTF
je rezultat dugogodišnjeg istraživanja i testiranja u kombinaciji s brojnim iskustvima s terena. Opremljen je vrhunskim žiroskopom, pouzdanim autopilotom, snažnim motorima i automatskim padobranom u slučaju vanrednih situacija. Hammer Geo je idealan za geodetska mjerenja. Težina letjelice je 5.5kg s parom baterija i osigurava 30 minuta leta. Izrađen je 100% od karbon 3K materijala. 8 motora osigurava i dalje siguran let ako otkaže jedan ili više motora.

HAMMER Geo potpuno je automatiziran, kompletan sustav te osigurava najbolju točnost snimanja iz zraka vrhunskom SONY RX100 kamerom s 20MPix. Osim automatskog navođenja, moguće je upravljati i ručno putem velikodometnog daljinskog kontrolera.
 
Visoka pouzdanost ovog sustava osigurana je s 8 neovisnih motora s 15" propelerima od 100% karbona. Kontroler sustava 32bitni 3DR Pixhawk jedan je od najboljih kontrolera za ovu svrhu, a dolazi s LCD monitorom za pregled situacije iz zraka. Dvije baterije od 7000mAh (GENS ACE) osiguravaju i 30 minuta neovisnog leta. Sustav dolazi s 2 kompleta baterija (za dva leta). Operateru je na raspolaganju više sigurnosnih sustava radi očuvanja integriteta letjelice.

 

Programska podrška

Korisnicima i kupcima Hammer Geo RTF sustava osiguravamo stučnu pomoć pri odabiru opreme, instaliramo opremu, podešavamo sve parametre potrebne za izmjeru, provodimo obuku mjerenja i procesiranja podataka i osiguravamo podršku i održavanje. "Ključ u ruke"!

Planiranje misije

U kompletu isporučuje se pripadajući softver Mission Planner za planiranje misije mjerenja, kreiranje plana leta, podešavanje osnovnih parametara te kontrolu misije. Program potpuno automatski kreira plan leta na osnovu željenih parametara, kako bi na najoptimalniji način pokrio teren iznad kojeg se izvodi let.Obrada podataka, izrada 3D modela

Za obradu podataka, od sirovih podataka (snimaka) do oblaka točaka (3D modela), preporučujemo jedan od najboljih softvera Pix4D koji imamo u ponudi. Potpuno automatski program slaže snimke i procesira podatke do konačnog 3D modela (oblaka točaka). Georeferencirani model može se prenositi u sve poznate softvere za daljnje procesiranje, izrađuje MASH modele i dr. 

Primjeri 3D MASH i oblaka točaka (Dicmo-Kraj):

3D MASH:


Point Cloud:


Dobiveni georeferencirani oblak točaka sada se može prebaciti u ACAD radi daljnje obrade, izvlačenja linija, kao podloga za projektiranje i slično.

3D oblak točaka u ACADu: