GPS: RTK


Općenito o Ashtech ProMark 3 RTK                                                   

GLONASS i Magellan BLADE tehnologija, Što je BLADE? Što donosi GLONASS osim dodatnih satelita? 

Ovdje skinite
"Vodič kroz kupnju GPS prijemnika" sa detaljnim objašnjenjima i cijenama.

 

Za vlasnike
Z-Max i ProMark 3 prijemnika:

Ovdje skinite detaljna objašnjenja kako spojiti Magellan GPS/GNSS prijemnike na CROPOS mrežu, koja dodatna oprema je potrebna i nadogradnje


Pretplatite se na Newsletter o novostima u svijetu geodetskih instrumenata i GNSS prijemnika
 


Napredna Ashtech RTK tehnologija

ProMark™ 3 RTK osigurava cjelovito RTK GNSS mjerenje sa inovativnom platformom i nevjerojatno povoljno cijenom.

Najnovija BLADE tehnologija iz Ashtecha daje prednost pred drugim L1 prijemnicima omogučavajući RTK mjerenja u do sada najmanjem i najlakšem GNSS sustavu na tržištu.

Izvrsna nova GNSS ploča i BLADE tehnologija daje centimetarsku točnost u RTK modu i postprocessingu i čini ProMark™ 3 RTK preciznim i pouzdanim.


Snažan, jednostavan i pristupačan

Već prema tradiciji ProMark GPS sustava, ProMark™ 3 RTK je jednostavan za rad i cijenom pristupačan. Uz RTK mogućnosti, zadržao je i statička i kinematička mjerenja.

ProMark™ 3 RTK nudi i Fast Survey opciju (program kontrolera za Z-Max i ProMark 500 RTK), razna iskolčenja, mjerenja, COGO, ROAD i kombinaciju sa totalnim stanicama.

ProMark™ 3 RTK baza i rover dolaze sa UHF radio modemom (licence free) i kompatibilni su sa CROPOS baznim stanicama (spajanje preko mobitela).

Nove RTK mogućnosti mogu koristiti i do sadašnji  ProMark™ 3 korisnici jednostavnom nadogradnjom firmvera i hardvera (RTK firmware i UHF modemi).


ProMark™ 3 RTK omogućava različite načine mjerenja, RTK, RTK+statika, statika, kinematika, stop&go kinematika, navigacija i GIS.


ProMark™ 3 RTK baza i rover sa UHF radio modemima za koje nije potrebna dozvola za korištenje. Odlično rješenje kada bazne stanice nisu dostupne na tom području ili kada želite ne ovisno provesti mjerenja sa željenom točnošću. 

ProMark™ 3 RTK rover u CROPOS mreži. PM3RTK spaja se Bluetoothom sa mobilnim GPRS telefonom i s internom aplikacijom prima korekciju CROPOS mreže. PM3RTK kompatibilan je s NTRIP i direct IP i RTCM 2.3 / RTCM 3.1. 

Statika i postprocesing uključeni su kod ProMark™ 3 RTK kao i kinematika i Stop&go kinematika. Snimanje sirovih podataka moguće je usporedno s RTK mjerenjem. Sirovi podaci obrađuju se priloženim GNSS Solutions softverom. 

Prikupljanje GIS podataka decimetarskom točnosti omogućuje samo ProMark™ 3 RTK. Jednostavna upotreba na terenu, učitavanje GIS podataka u sam prijemnik. Jednostavan prelaz sa preciznog RTK mjerenja na decimetarsko GIS mjerenje.

 

Napredna RTK opcija
FAST Survey softver

FAST Survey softver omogučuje napredna RTK mjerenja, iskolčenja i sve one opcije koje inače povezujemo s dvofrekventnim GPS sustavima. Također omogućuje kombiniranje mjerenja GPSa i totalne stanice unutar istog posla.

 

Obrada mjerenja
GNSS Solutions softver

GNSS Solutions je razumljiv sa svim potrebnim alatima za obradu i postprocesing GPS mjerenja. Ocjena točnosti, izjednačenje mreža metodom najmanjih kvadrata i analiza podataka također su dio ovog paketa. GNSS Solutions podržava unos svih vektorskih formata ali i rasterskih (slika). Kombinirajte skenirane georeferencirane podloge s planiranim mjerenjem - iskolčenjem prije samog izlaska na teren.

Procesiranje GIS podataka
MobileMapper softver

ProMark™ 3 RTK je i GIS data kolektor s integriranim GIS softverom i navigacijom. MobileMapper Office omogučava razne GIS funkcije kod ProMark™ 3 RTK prijemnika i to:- editiranje, unos i prijenos vektorskih podataka SHP, MIF, DXF i CSV
- učitavanje vektorskih podloga za upotrebu na terenu
- rad s rasterskim podlogama - raster image support
- postprocesing


Pristupačnost

ProMark™ 3 RTK osigurava centimetarku točnost u realnom vremenu u 1/2 cijene dvofrekventnih sustava. ProMark™ 3 RTK približio je cijenu RTK mjerenja totalnim stanicama. Od sada i Vi možete koristiti sve pogodnosti RTK mjerenja za cijenu samo jedne totalne stanice.

BLADE tehnologija

Ova najnovija tehnologija daje nedostižnu prednost ProMark™ 3 RTK ispred drugih L1 sustava. Brza inicijalizacija, pouzdanost i centimetarska RTK točnost čine novom referencom za RTK mjerenja.

Profesionalna rješenja

ProMark™ 3 RTK je robustan GPS sustav koji uključuje radio modeme, terenski i uredski softver i sav pribor.
- Kompletna RTK mjerenja, postprocesing i GIS
- Najlakši RTK sustav na tržištu
- Robustan izdržljiv sustav za najteže uvijete
- Ugrađeni alati za kontrolu kvalitete, analizu i praćenje mjerenja

preuzmi brošuru u pdf formatu

Sadržaj pakiranja:


1. Prijemnik sa kontrolerom x2
2. Precizna antena x2
3. Antenski kabel x2
4. UHF radio x2
5. Punjiva baterija x2
6. Punjač x2
7. USB kabel x2
8. SD mem. kartica x2
9. RTK softver FastSurvey
10. Postprocesing softver GNSS
11. Olovka za ekran x2
12. Futrola x2
13. Upute i dokumentacija x2